malaga in spanje

Vakantie in het zonnige Malaga

Het geweldig sfeervolle Malaga is een grote stad in Spanje gelegen aan de middellandse zee. Het is al jarenlang een populaire vakantiebestemming in Spanje, waarbij er veel mensen uit het noorden van Europa, daar gaan genieten van het lekkere warme klimaat. Waarbij het in de zomer behoorlijk druk kan zijn in Malaga. Zijn er ook aardig wat menen die deze mooie stad juist in de herfst of in de lente bezoeken.

Een reisboeken of zelf een hotel regelen in Malaga?

In het verleden boekte men vooral complete reizen, waarbij alles geregeld was. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer mensen die hun reis zelf verzorgen. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende vliegtuigmaatschappijen welke voor hele lage bedragen vluchten aanbieden. Waarbij het vaak niet eens zo is dat je op het laatste moment hoeft te boeken om goedkoop mee te kunnen.

Daarnaast kun je zeer eenvoudig een hotel in Malaga boeken, waar je de zekerheid hebt dat je daadwerkelijk een kamer in dat specifieke hotel hebt geboekt. Waarbij je ook aan kunt geven welk uitzicht je wilt hebben.

Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een zeer laag bedrag een hotel te boeken inclusief vlucht. Dit scheelt je natuurlijk behoorlijk wat uitzoekwerk.

Wat te doen in Malaga

Natuurlijk is het strand een zeer populaire bestemming voor de meeste toeristen die Malaga bezoeken. Maar deze geweldige stad heeft zo veel meer te bieden, waardoor het zonde zou zijn als je enkel het strand hebt bezocht tijdens jou verblijf in Spanje.

De kathedraal van Malaga

De kathedraal is gelegen in het centrum van de stad. Men is behoorlijk lang bezig geweest meet de bouw van deze geweldig mooie kathedraal. Het heeft namelijk 200 jaar in beslag genomen om het gebouw zo ver te krijgen zoals het nu is. Des al niet te min is het een geweldige kathedraal geworden.

Het Picasso museum Malaga

De bekende Spaanse schilder Pablo Picasso is geboren in deze stad. In het museum kun je diverse schilderijen van deze bekende schilder bewonderen.

Botanische tuinen van Malaga

Iets buiten het centrum van de stad kun je geweldig mooie botanische tuinen vinden. Op ongeveer 5 kilometer lopen, kun je genieten van een heuse groene oase van minstens 22 hectare groot. Een ideale plek als je even weg wilt uit de drukte en de rust op wilt zoeken.

Scroll naar boven