goed slapen met witte ruis

Wat is een witte ruis machine?

Dat slaap erg belangrijk is voor je is natuurlijk algemeen bekend maar niet iedereen kan makkelijk slapen. Wanneer je kinderen hebt die moeilijk in slaap komen kan dat dan ook voor veel problemen zorgen zowel op school als in het dagelijks leven. Er zijn veel tips die je kan gebruiken om je kind makkelijker in slaap te krijgen zoals geen suiker meer voor het slapen gaan, geen computerspelletjes meer ruim voor het slapen en geen scherm tijd meer.

Daarnaast kan je nog rustgevende thee maken of een ze in een lekker warm bad doen maar wat als dat allemaal geen invloed meer heeft? Dan kan je eens overwegen of een witte ruis machine wat voor jou is. Een witte ruis machine is een slaap hulpmiddel die vooral bij baby’s en jonge kinderen een gevoel van veiligheid kan bieden, ook worden ze dan minder afgeleid door hun omgeving zodat ze makkelijker in slaap kunnen komen.

Wat doet een witte ruis machine precies?

Maar wat doet een witte ruis machine nou precies? De witte ruis machine creëert monotone geluiden. Je kan het apparaat zelf instellen tot welke tijd hij deze geluiden maakt. De monotone geluiden worden voor een baby gekoppeld aan het geruis wat er ook was toen ze in de baarmoeder zaten en daardoor geeft het een gevoel van veiligheid aan de kleine.

Veiligheid is dan ook essentieel voor een baby om in slaap te kunnen komen want een kind wat zich niet veilig voelt in zijn of haar omgeving zal moeilijk in slaap komen maar ook continue wakker worden van geluiden in zijn of haar omgeving.

Witte ruis machine ook bruikbaar voor volwassenen

Ondanks dat de witte ruis machine vooral op de markt is gekomen voor het helpen slapen bij baby’s. Blijkt het apparaatje ook voor volwassenen te helpen het inslapen gemakkelijker te maken. Tevens kan het ervoor zorgen dat doorslapen met omgevingsgeluiden een stuk gemakkelijker gaat. Het is dan ook een enorm veelzijdig apparaatje welke kan zorgen voor een goede nachtrust.

Scroll naar boven