gezonde groente goedkoop

Gezond eten hoeft niet zo duur te zijn

Het is bekend dat gezond eten in de regel duurder is dan ongezond eten. Echter blijken er vandaag de dag in Nederland verschillende mogelijkheden te zijn om gezond te eten zonder daar veel geld voor uit te hoeven geven. Het excuus dat gezond eten duur is gaat dan ook in veel gevallen niet op. Voor veel mensen is het echter de keuzes die ze maken, waardoor het juist zo duur moet zijn.

Goedkoop groentes kopen

Groentes zijn enorm gezond voor ons, waarbij ze het door de week heen het liefst gegeten worden in verschillende afwisselingen. Een gevarieerd week menu met diverse groentes waarbij mensen volgens het voedingscentrum het liefst minimaal 250 gram per dag eten heeft de voorkeur volgens de schijf van vijf.

Wanneer je de groentes van het seizoen eet, zal je al aardig voordelig aan je dagelijkse groentes kunnen komen. Er is immers op dat moment voldoende voorradig, waardoor de prijzen lekker laag zijn.

Er is echter een mogelijkheid om nog goedkoper aan groentes te komen. Waarbij je niet alleen seizoen groentes op het bord hoeft te hebben. Via websites en app zoals too good to go, kun je bijvoorbeeld bij verschillende supermarkten op een zeer voordelige manier aan groentes komen.

Sommige supermarkten hebben namelijk alleen groentes in hun pakketten. Waarbij andere weer alles van de versafdeling hebben. Waardoor er ook minder gezonde voeding tussen kan zitten.

Eigen groentes kweken

Een andere optie om voordelig aan groentes te komen is door ze zelf te kweken. Hierbij dien je wel voldoende tijd te hebben om alles te onderhouden. Maar het is een gezonde manier om geld te besparen op het kopen van groentes. Je bent immers lekker bezig in de buitenlucht wat op zichzelf al fijn is.

Scroll naar boven