Wat is een borderrand en waarvoor gebruik je ze?

Een borderrand is een belangrijk onderdeel van je tuin. Deze zorgt ervoor dat er een duidelijke scheiding is tussen bijvoorbeeld de tuin en het looppad. Daarnaast zorgt de borderrand ervoor dat je tuin er strakker uitziet. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten borderranden en hoe je deze het beste kunt toepassen in jouw tuin!

Soorten borderranden

Er zijn verschillende soorten borderranden die je kunt toepassen in jouw tuin. De meest gebruikte borderrand is de houten borderrand. Dit is een voordelige optie, maar het nadeel is dat deze minder sterk is dan andere materialen. Daarnaast kan hout sneller gaan rotten en breken. Een andere optie is de borderrand van beton of kunststof. Dit type borderrand is veel sterker dan hout en gaat hierdoor ook langer mee. Het nadeel van deze optie is wel dat het wat duurder is.

Toepassing van borderranden

Borderranden zijn vooral handig om een duidelijke scheiding te maken tussen verschillende delen van de tuin. Zo kun je ervoor zorgen dat het gazon niet in de borders komt, of andersom. Daarnaast zijn borderranden ook handig om oneffenheden in de tuin glad te strijken. Als je bijvoorbeeld een licht hellende tuin hebt, kunnen borderranden ervoor zorgen dat alles egaal oogt.

Kies de juiste borderrand

 

Als je een borderrand wilt toepassen in jouw tuin, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Er zijn namelijk verschillende soorten borderranden die geschikt zijn voor verschillende tuinen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten borderrand als je tuin groot is en er veel meters zijn. Dit type grensrand is minder sterk dan andere materialen, maar het is wel een stuk voordeliger. Als je tuin kleiner is, kun je kiezen voor een betonnen of kunstoffen borderranden. Deze is veel sterker en gaat hierdoor ook langer mee. Het nadeel van deze optie is wel dat het wat duurder is.

Kies voor de juiste borderrand voor jouw tuin!

Of je nu kiest voor een houten of betonnen borderrand: het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt voor jouw tuin. Zo zorg je ervoor dat je tuin er strak uitziet en dat alles goed gescheiden is. Kies bijvoorbeeld voor een sterkere borderranden als je tuin groot is, of kies voor een voordelige variant als je tuin kleiner is. Welke borderrand ga jij toepassen in jouw tuin?

Scroll naar boven