Zonder deze 8 producten is je kampeervakantie niet compleet! 

Wil je binnenkort gaan kamperen en weet je niet zo goed wat je daar allemaal voor nodig hebt? Om te gaan kamperen heb je meer nodig dat alleen een tent. Het is tenslotte een buitenactiviteit waar je dicht bij de natuur zit en de luxe ontbreekt die je thuis gewend bent. In deze blog bespreken we de belangrijkste benodigdheden die maar beter niet kunnen ontbreken.  

  1. Tent: Dit is natuurlijk heel vanzelfsprekend maar toch niet onbelnagrijk om te benoemen. De tent, waar het hele kamperen om draait. Belangrijk is om te zorgen dat de tent groot genoeg is voor het aantal mensen en de uitrusting. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een tent die geschikt is voor de omstandigheden waarin je gaat kamperen. In een warm land heb je uiteraard een andere tent nodig dat een koud land.  
  1. Slaapzak en slaapmatje: Een comfortabele slaapzak en slaapmatje zijn cruciaal voor een goede nachtrust tijdens het kamperen. Zorg ervoor dat ze geschikt zijn voor de temperatuur en weersomstandigheden waarin je gaat kamperen. Het is verstandig om hierbij de kiezen voor een kwaliteit merk zoals de Exped slaapmat 
  1. Keukengerei: Denk aan bestek, borden, pannen, kooktoestel en brandstof. Zorg ervoor dat je voldoende keukengerei hebt om te kunnen koken tijdens het kamperen. Je kunt er natuurlijk oo voor kiezen om steeds eten te kopen. Dit kan echter wel erg duur worden als je voor een langere periode gaat kamperen.  
  1. Verlichting: Een goede verlichting, zoals een zaklamp of hoofdlamp, is onmisbaar bij het kamperen. Het maakt het gemakkelijker om 's nachts te navigeren en bijvoorbeeld je tent op te zetten. Je weet maar nooit waar je terecht komt en je tent moet opzetten. Het is daarom handig om hierop voor te bereiden.  
  1. Eerste hulp kit: Een eerste hulp kit met basis medicijnen en verbandmiddelen is noodzakelijk bij het kamperen. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op kleine ongelukjes. Een ongeluk zit in en klein hoekje.  
  1. Kleding en schoeisel: Zorg ervoor dat je geschikte kleding en schoeisel bij je hebt, afhankelijk van de weersomstandigheden en de activiteiten die je gaat ondernemen tijdens het kamperen. 
  1. Navigatie: Een kaart en/of GPS-apparaat kunnen helpen bij het vinden van je weg tijdens het kamperen. Wellicht denk je overal weg te kunnen komen met de navigatie op je smartphone. Echter is niet overal op de wereld het bereik zo goed als in Nederland. Bereid je daarom dus goed voor.  
  1. Campingstoelen. Je gaat waarschijnlijk niet de hele dag in de tent liggen. Hierdoor is het erg aangenaam om campingstoelen mee te nemen als je gaat kamperen. Een goede Lafuma campingstoel is daarvoor uitermate geschikt. 
Scroll naar boven