sporten op de grond

Sporten zonder veel geld uit te geven

Het leven is vandaag de dag een stuk duurder geworden. Hierdoor zijn er veel mensen die graag zouden willen sporten, maar hier niet zo veel geld voor beschikbaar hebben. Andere mensen hebben het geld misschien wel beschikbaar, maar willen het gewoon niet uitgeven aan sporten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te sporten, welke geen of weinig extra geld kosten.

Een uur wandelen in een wat hoger tempo

Vaak wordt er niet gedacht aan wandelen als sport. Echter is het een goede manier om in beweging te zijn en toch nog calorieën te verbranden. Het zullen niet zo veel calorieën zijn als bijvoorbeeld bij hardlopen, maar met in een wat hoger tempo wandelen. Zul je per uur toch aardig wat energie verbranden.

Het mooie is natuurlijk dat het je geen extra geld hoeft te kosten. Mocht je het wandelen vaker gaan doen, dan zou je eens kunnen kijken naar speciale wandelschoenen. Echter is dit natuurlijk geen vereisten om een uurtje te kunnen wandelen.

Sporten in een beweegtuin

In Nederland worden steeds meer beweegtuinen aangelegd. Dit zijn een soort van speeltuinen echter dan met toestellen die je zo in de sportschool zou tegen kunnen komen. Ideaal dus als je lekker buiten wilt sporten zonder er geld voor uit te hoeven geven.

De sport toestellen zijn dan niet zo luxe als in de sportschool. Maar je kunt er perfect trainen in de buitenlucht. Tevens is het zo dat bepaalde toestellen gebruikt kunnen worden voor verschillende oefeningen. Hierdoor is het vaak mogelijk om in een beweegtuin vele verschillende oefeningen te doen. Waardoor je zelf meerdere keren per week er zou kunnen trainen. Vooral wanneer je het trainen van je bovenlichaam afwisselt met het trainen van je onderlichaam.

Scroll naar boven