Hou jij van watersporten? Dan moet je dit zeker geprobeerd hebben! 

Vooral nu het mooie weer er weer aankomt, gaan steeds meer mensen weer naar de meren en de kust om de nodige watersporten te beoefenen. Waar de één geniet van relaxt suppen, is de andere met kitesurfen juist heel actief bezig. Maar ook steeds vaker zie je watersporters een relatief nieuwe watersport beoefenen genaamd wingsurfen. 

Wingsurfen wordt steeds populairder 

Wingsurfen klinkt als windsurfen, maar is wel degelijk anders. Overgekomen uit Hawaï beoefenen ook in Nederland steeds meer mensen deze sport. Zo ook bekende watersporters als Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe.  

Dit is wingsurfen 

Wingsurfen is een nieuwe rage wat veel wegheeft van een combinatie tussen kitesurfen en het ouderwetse windsurfen. Met wingsurfen sta je op een lichte board met een losse wing in je handen. Zo'n wing is te vergelijken met een kite, alleen hangt deze niet hoog in de lucht, maar heb je hem in je dicht bij je in je handen. Met een wing kan je de snelheid bepalen en sturen welke kant je opgaat. Het board kan je nog uitbreiden met een foil. Een foil is een soort van vin onder het board. Wanneer je snelheid maakt, stijg je door deze vin langzaam op uit het water en zul je uiteindelijk boven het water zweven. Dit is een unieke ervaring die je zeker geprobeerd moet hebben.  

Leren wingsurfen 

Net als watersporten zoals kitesurfen, kan het even duren voordat je het volledig onder de knie hebt. Voor de ervaren watersporters zal dit wat sneller gaan. Omdat deze sport tegenwoordig steeds populairder is, zie je bij meerdere windsurfscholen steeds vaker naast windsurf les ook de mogelijkheid om wingsurf les te volgen. Zo heb je rondom het IJsselmeer meerdere windsurfscholen waar je op een laagdrempelige manier alle tips en tricks op het gebied van wingsurfen leert. Ben jij fanatieke watersporter? Dan moet je wingsurfen zeker een keer proberen! 

Scroll naar boven