elektrische auto

Waarom je nu een elektrische auto moet aanschaffen

Tegenwoordig zien we de elektrische auto's steeds vaker op straat. Je herkent ze aan het feit dat ze bijna geen geluid maken. Helemaal als je het vergelijkt met de benzineauto's, die een stuk meer geluid maken. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een elektrische auto? Waarom zien we ze steeds vaker en waarom zou je er nu een aan moeten schaffen? Op al deze vragen krijg antwoord door het lezen van deze blog.

De voordelen van een elektrische auto

Het rijden in een elektrische auto brengt vele voordelen met zich mee. Welke dit zijn? Lees snel verder.

Beter voor het milieu

Het is een no-brainer, maar een elektrische auto is beter voor het milieu dan een benzineauto. Dat komt omdat een elektrische auto veel minder CO2 uitstoot. Er is een te grote mate aan CO2-uitstoot in de lucht en dat moet verminderd worden. CO2 is namelijk een grote oorzaak van de opwarming van de aarde. De aarde mag niet nog meer opwarmen, want dat houdt in dat de ijskappen zullen smelten wat een hogere zeespiegel tot gevolg heeft. Een hogere zeespiegel zorgt vervolgens weer voor meer overstromingen. Daarnaast zullen er ook hevige weersomstandigheden zijn. We kunnen de uitstoot van CO2 al in grote mate verlagen door minder gebruik te maken van benzineauto's.

Minder onderhoudskosten

Verder is een voordeel van een elektrische auto, dat je minder onderhoudskosten hoeft te betalen. Dat scheelt natuurlijk geld! Een benzineauto heeft een verbrandingsmotor en deze heeft veel meer bewegende delen dan een elektrische auto. Door die bewegende delen kan er sneller slijtage ontstaat en waardoor bepaalde onderdelen vaker vervangen moeten worden. Dit is bij een elektrische auto niet het geval.

Voorbeelden van elektrische auto's

Er komen steeds meer elektrische auto's op de markt, de keuze wordt daarom steeds moeilijker. Voor het gemak lichten we in deze blog twee elektrische auto's uit. De Hyundai IONIQ 5 is bijvoorbeeld een mooie elektrische auto. Ook de Polestar 2 is de moeite waard om even te bekijken.

Scroll naar boven